Crime Scene Investigator


Nu är ännu en vecka avklarad, vad tiden går fort. Har under veckan lyckats bli förkyld, trampat i hundavföring, pluggat på väldigt bra och myst till vardagen så gott jag har kunnat. Igår var jag i skolan och laborerade, men även uppgifterna och rapporten blev färdigskrivna. Kvällen spenderades med Babe, annat gott och filmen Death Proof. En film som hade kunnat bli så mycket bättre, men var ändå en rätt så sevärdig film.



Fick med mig ett par bilder från min syster igår också, bilder från Kroatienresan 2004. Vilka minnen och hur tiden går fort!!! Det är skrämmande. Det är redan år 2009 och snart har man bl.a en kandidatexamen i fickan. Så mycket man har lärt sig, varit med om och kommit fram till.. wow.. livet är fyllt med överraskningar!


Bild från Kroatien 2004; syster, systers man, jag och min systerson =)

Har ni förresten varit med om att ha blivit jagade under en väldigt lång tid, tagit hårt avstånd, fått avstånd och slutligen blivit sugna på att jaga?!

Ha det fint ikväll, vi kanske ses i den andra världen! TakeCare / A

Webbutvecklare för F&S


Då satt man och pluggade på EH med en Cafe Latte då webbutvecklaren för Friskis och Svettis även satt i samma hörn. En väldigt trevlig man som satt och uppdaterade F&S hemsida. Mannen som har tagit alla fotografier och bilder som finns publicerade på F&S hemsida. Eller precis allting som läggs upp på hemsidan står han bakom, rätt coolt att träffa på en sådan man på ett café bara sådär =) Han var hur glad och pratsam som helt! Försökte förhandla lite med att enbart ha ett YOGA-kort, men chefen gick tydligen inte med på det. Det var iaf. värt ett försök!

Tycker personligen inte att Friskis och Svettis har tillfredställande träning för mig, förutom avslappningen (yogan). Men kan tänka mig att cirkelgyms-passen är någonting man borde gå och testa innan jag håller fast vid mitt ord totalt. Friskis och Svettis kickbox är nog det bästa de har hittills, träningsmässigt! Resten är till för de äldre och otränade som inte har tid med träning pga allt annat som går före senare i livet. Syftar då på gympa-passen, inte gymmet =)



Har idag sovit så länge jag kan pga. min förkylning, vilket kanske inte var så bra av mig. Lyckades trots allt vara med på halva projektledningsföreläsningen innan mitt huvud svek mig totalt. Efter en Ipren hamnade jag på EH med annat intressant plugg istället. Har lyckats införskaffa lite kläder idag igen, och det lyckades även Micke göra. Vi vandrade runt en del, fikade och planerade reunionträffen på lördag.

På bussen till skolan idag kände jag stort svek från alla håll. Jag kände mig som The Only One och insåg att det enbart är jag som väljer min väg här i livet. Oavsett om det finns de som sätter benet framför mig så blir jag inte påverkad. Jag gör precis det jag vill och blir bara starkare av att känna hur andra försöker sätta en vägg framför mig. Hur logiskt som helst? Man skapar sitt liv hur man vill ha det själv, mestadels.

Tänkte nanna kudden nu, lång skoldag imorgon! TakeCare / A

Stämplade Utskrifter som pratar


Har precis duschat och avnjutit en snickers, som jag egentligen inte får äta. Men den var så god och den skrek efter mig genom hela huset. Jag har bara tillfredställt den, men även mig själv =)

Idag tog det mig 2 timmar att lämna sängen. 2 timmar för att äntligen ta mig till Södervärn och möta upp mina projektmedlemmar för att åka in till Lund. Vårt projektarbete för Hansa Medical i Lund, som jag har skrivit om förr, har gått igenom! Wohooo! Så nu är det business for real. Mötet gick hur bra som helst och de nya projektmedlemmarna är hur söta som helst, vi är som en skolskapad familj på 8 personer!!  Hur varmt och trevligt som helst, hoppas det bara håller i sig. Det är oftast så i början med precis allting, innan någonting minimalt inträffar och så rasar allting. Och det största problemet är att man inte är tillräckligt vågad, öppen och ärlig. Har man någonting på hjärtat så ska man säga det, oavsett vad det är. Det är mångas problem idag, i alla områden: familj, förhållanden, jobb, skola osv. P R A T A !!!!?

Har idag bara småpluggat och vandrat runt i stan med Babe. Vi åt, hittade en fin tröja och underkläder åt honom och åkte hem. Angående gårdagen så kände jag verkligen ett vulkanutbrott inom mig, det var precis som om jag hade laddat upp flera mångliters lava som bara exploderade samtidigt. Anledningen är klockren, en bägare som runnit över. För hur länge kan man hålla på egentligen?! Det går bara inte i längden, jag tänker inte ha det så. Förändring tack. Vart tog mina hårdhandskar vägen?! Har jag lagt undan dem pga min förkylning!?



Sov gott mina vänner, vi ses imorgon! TakeCare / A

Läderstövlar och förkylning


Hej hej! Har tyvärr inte lyckats lösa mitt problem med drivrutinerna på datorn (kan inte överföra mina bilder från mobilen), så det lär tyvärr ligga på hyllan ett litet tag till. Har precis kommit hem från skolan respektive stan. Föreläsningen idag var mycket uppdatering från tidigare kurs om Genetik, så det var skönt att bara sitta där och uppdatera sig om vad som har fastnat eller försvunnit.

Känner att jag håller på att bli förkyld också, har haft ont i halsen sen jag åt Ben&Jerrys glassen hemma hos Micke igår. Han färgade tom. mitt hår!! Helt otroligt att han lyckades, första gången jag låter en man färga mitt hår!! Och det blev faktiskt hur bra som helst, färgen blev kanske lite för mörk men annars är jag mer än nöjd. Tack så mycket =)

Fikade tillsammans med Simona på ett italienskt café innan jag införkaffade mig ett par läderstövlar från Håkanssons och en rosa nike sportBH från Stadium efter skolan. ÄNTLIGEN har jag köpt mig en sportBH, men frustrerande att jag måste må såhär nu när jag väl tagit det steget. Har druckit ett flertal muggar med vitlök + mjölk redan. Det är vetenskapligt bevisat att det fungerar, har tom. testat det själv i skolan men även hemma.

Följde även med Simona till hennes jobb, kanske blir mitt extra-extrajobb snart, och träffade på små snuttar från gymnasiet varav han ena faktiskt ska bli pappa inom en snar framtid. Vilket chock-meddelande, är helt tom i huvudet?

Usch.. mår verkligen inget vidare. Min kamera dog pga. batteribrist, min mobilkabel till datorn fungerar inte, massa puckhuvuden på bussen, min stora besvikelse har blivit större än den största - bekräftad och oförståelig på riktigt (har iaf gjort mitt bästa och försökt), förkylning på G - kan inte träna, vill inte äta.. behöver bara sova... ska se någon film istället. På tiden jag tittar på filmer. Men jag är så förbannad och ledsen! Helt ofattbart och obegripligt.. kan verkligen inte förstå någonting..

Möööööh... ska gå och dricka vitlök med mjölk igen, takecare / A

Skönhetsmässa i Shanghai


Åh vilken underbar dag! Jag vaknade hur pigg och glad som helst efter gårdagens jobbpass. Det var riktigt kul och alla var så dunder-överdrivet snälla! Hemfärden var härlig då NRJ spelade mina favoritlåtar efter varandra under en perfekt tidsperiod. Verkligen en perfekt avslutning på en lördag.

Idag har det varit en Mamma, Jag och Syster dag!! Vi var på Skönhetsmässan i Malmö där vi hittade inspiration och ideér från stresshantering till smink. Köpte mig ett par halsband och små stenar till att göra-ett-armband. Ett flertal!! Både jag och syster satt och pillade ihop ett par efter att vi hade varit och ätit på restaurang. Det var verkligen hur underbart och gott som helst!! Armbanden blev sååå fina att jag är jätte glad och nöjd över att jag har köpt dem =) Lär lägga in bilder på dem och vår gemensamma hawaiii bild imorgon! ;P



Är väldigt nöjd med dagen, den kunde inte ha blivit bättre. En toppen familjedag med Babe som avslut på kvällen. Klockan är perfekt för läggdags och imorgon är det heller ingen skola för min del. Då blir det promenad, ompyssling, städning, Mikey och träning på kvällskvisten. Kommer bli jätte jätte jätte bra!

Sov gott och ha en fin Måndag imorgon!!! TakeCare / A



Tre lyktor i Trelleborg


Blåbärspaj och kall vaniljsås har bäddat ner sig i min mage, min hund ligger som ett klistermärke längst mitt vänstra ben, till höger om mig ligger min hög med to-do notisar och jag mår som om jag hade världens största baksmälla. Det komiska kring det hela är att jag inte dricker, min känsla av baksmälla måste bestå av alla känslor som kläcktes ur mitt undangömda och förträngda ägg igår.

Min dag igår var lite speciell, som resten av mina aha-liknande dagar på den senaste tiden. Upplever en mängd olika känslor som jämt blåser upp som om en tornados oändliga kraft drar sig genom min kropp. Allting kan rivas upp på mindre än en sekund, saker som för många inte ens existerar eller är det minsta problemet i vardagen.

Kräsna individjävel, är precis vad jag känner mig som ibland. Har verkligen det viktigaset!?.

Jag hade det som vanligt underbart i skolan tillsammans med alla sötnosar i labbet, duktighetskänslan spred sig som en eld genom mina fingrar när allting var klart laborations- och uppgiftsmässigt. Min dag slutade i Trelleborg, efter min powernap med både Nallisen och Sussan tätt intill mig. Trelleborg.

Vädret igår var skrämmande. Min ångest som jag skrev om senast var som störst på morgonen när jag såg att gräset var vitt utanför mitt fönster. Det hade snöat. Turligt nog visade det sig att det bara var slask. Men istället började det blåsa som om väderguden vore förbannad. Min oro blev så stor att jag knappt kunde somna in i min powernap.

Tittar skeptiskt ut genom mitt fönster nu, grenarna på trädet utanför rör inte sig en millimeter. Igår var det verkligen kaos. Jag var så rädd över att sätta mig i bilen alldeles själv och köra till Trelleborg pga. tröttheten, vädret och känslorna. Så rädd att mitt smink blev så tjockt som om jag tillhörde gänget på industrigatan. Stod vid spegeln bara för att stå där istället. Jag körde till Trelleborg med tårar i ögonen och med händerna fastklistrade på samma plats på ratten.

Det var inte så skrämmande som jag hade målat upp det. Man klarar sig alltid själv. Jag klarar mig alltid själv. Vägen var mörk vid det klockslaget, massa med lastbilar som inte kunde köra rakt och bilar som körde alltför långsamt. Med gasen i mattan kom jag fram snabbt och jag bemöttes av en varm pub med mysig live-musik.

Bilder från google.

Händelsen igår, var menad att inträffa. Mitt jobb var toppen, hade trevliga vakter (som vanligt, precis som krögarna) och gästerna var väldigt söta. Men hade en som fuskade (men jag körde över honom med mitt spel, muhahaha), en som jag bad vakterna att slänga ut och en som spillde öl över hela bordet. Trots detta var jag faktiskt glad för stunden, hade underbar live-musik i bakgrunden och hade tagit mig genom storm och vind för att sitta där och deala.

Vägen hem var som en spegel, regnet tvättade hela bilen och jag satt och sjöng högt för att inte somna pga mörkret och den tomma vägen. Jag har alltid avgudat att åka runt som passagerare på en motorväg i mörkret, med skön musik i bakgrunden. Men inte själv som bilist i tråkiga väderförhållanden och en hjärna på semester.

Åh min mamma är bäst. Hon har precis kört iväg för att köpa min favoriträtt hos Thailändarna. Är så hungrig och längtar tills jag ska sätta mig i bilen och köra till Trelleborg igen. Imorgon ska jag upp tidigt för att gå på en Skönhetsmässa tillsammans med Mamma och Syster, kommer bli buskul!

Dags att ta tag lite hårdare i dagen, ha det finast! TakeCare / A

Lyckopiller!!!


I era ögon är jag lyckopillret. Personen som sänder värme, glädje och kärlek. Personen med mål och allting som jag har strävat efter har jag uppnått hittills. MEN!!! ... alla har vi våra up and down's!! Även jag =)

Jag sitter nu här med mitt humör igen. Vad är det jag håller på med? Vad är det jag saknar? Jag har ju trots allt allting vi alla strävar efter? Vad strävar jag efter? Jag vet vad jag strävar efter, jag är påväg. Är verkligen påväg, är du det? Varför kan man aldrig bli nöjd bara?? Göra DET som man VILL göra och bara göra det!?  Allting som man har uppnåt, wow!? Allting tar sin tid, det gäller att ha tålamod. Men det är så lätt sagt än gjort. Någonting stämmer ju inte? Någonting är inte som jag har förväntat mig eller hoppats på? Någonting är det? Bara någonting. Jag vet vad det är, men kan inte sätta fingrarna på det. Då betyder det att jag inte vet, trots allt!? Det kanske är mer än bara detta något?! Någonting mer än besvikelsen.

Har laborerat i skolan idag, med alla små mysiga klasskompisar. Jag tycker om det såå mycket, tiden springer verkligen ifrån en under hela tiden då man är fokuserad på allting man måste hålla sina ögon och händer på. Tiden har jag även spenderat med både Babe och Micke idag, alltid lika trevligt! Sitter med enya - may it be i bakgrunden, vilken vacker och harmonisk låt. Önskar att hela världen kunde höra den emellanåt, så att alla kan stanna upp och bara känna för att vara sig själva och se inåt. Det är precis där allt sitter. Insidan, där finner ni värmen och lyckan.

Åh jag har så ont i mitt knä nu också, från träningsvärk och överansträngda muskler till ont i knäet? Har aldrig haft ont i knäet förr? Är så frustrerad, för jag tänkte inte sluta träna pga. dessa faktorer!!!! Ska jobba i Trelleborg imorgon också, och på lördag. Jag är inte så peppad inför det, fastän jag vet att det säkert blir jätte kul. Min ångest lär komma när jag stiger upp tidigt på morgonen för att ta mig till skolan, laborera hela dagen, komma hem och invänta fredagskvällens övergång till lördagen.

Nej.. nu har jag fått nog. Jag har det jätte bra och så, men jag tänkte inte fortsätta såhär mer. Kommer göra någonting stort och se vart det leder. Thats life. Är man inte nöjd så skapar man förändringar eller går vidare om det inte fungerar. Vi lever bara en gång. NU inte om 100år, orka befinna sig i en destruktivkrets. Nej nej nej neeeeej...!!! Det har redan gått för lång tid och jag tänker inte vänta längre. Nu tar jag på mig hård handskarna.. och hoppas på att jag har kvar dem.



Ska göra vid mina naglar och nanna kudden nu. Ha det finast! (bild från google) TakeCare / A

Skola: Nallebjörn!


Jag kommer alltid på någonting vettigt att skriva om när jag sitter på bussen, men såfort jag sätter mig här så har jag tappat allting. Nu har det inträffat så mycket igen att jag har tappat min tråd. Jag sitter och myser med en nallebjörn jag fick av en klasskompis idag, hur dundergulligt är inte det? Fick även ett par ÖRhängen från henne, en sen julklapp. Hur trevligt som helst, blev väldigt glad och varm i kläderna. Tack så jätte mycket åter igen! =)



Nu är de dags att uppdatera sitt CV för att hitta sig ett lämpligt sommarjobb, är inte lika kräsen som jag förra året. Har trots allt dealer-jobbet hela sommaren, men det är enbart under helgerna. Är man ledig tre månader behöver man ett heltidsarbete annars blir myrorna alltför svåra att få bort i byxorna.

Idag har jag fått många och stora tankar pga. olika händelser, som tyvärr resulterade i en huvudvärk som fick mig att somna på bussen hem. Jag vet inte riktigt vart jag ska sätta mitt finger för att vara så tydlig som möjligt. Har inte ens en aning om vart jag ska sätta det själv, har verkligen en flock med fåglar flygandes i hela min virtuella värld för tillfället. Därför är det dags för mig att fånga in ett par.

Tänker fortsätta med mitt CV nu, för att sedan läsa igenom lab.manualen inför morgondagens laboration och köra till träningen för att sparkas lite! Det har jag ju längtat efter. Har dessutom träningsvärk i hela ryggen efter gårdagens yoga!!

Aaaaand im out! Take Care / A

Woho skolbänken!!!


O m g, vad träningen inte gick som jag hade tänkt mig igår. Vill bara tillbaka till mattan för att köra vidare!!! Längtar tillbaka och är så glad över att det snart är imorgon. Träffade Mikey efteråt också, blev lite stretching och lite prat som vanligt. Prat om hur vuxna och mogna vi har blivit haha! Allvarligt talat, trots min sarkasm.

Min dag idag har varit YES, det är så skönt att vara tillbaka i skolan igen. Vårt schema till sommaren ser toppen ut och det ska bli så skoj att dra igång med laborationerna på torsdag igen! Vi har även reducerats ännu en gång, men det är förståeligt. Vandrade runt med Babe på bo01också, mysigt med sol och att bara vara.

Yoga-kvällen med Monkan idag var.. oförglömlig! HAHAHAHAHAHAHAHAHA GUMMAAAAN! *pusspusspuss* =D Och det var fööör längesedan jag bastade också, mycket mycket mycket skönt!!! Och gott var det med extra mycket glass ;P

Har precis suttit och läst lite och tittat på en världen-går-under film med mina päron! En sådan film som man inte kunde somna efter när man var liten, fast en nyare version. En film som är så skrämmande att de inte borde visas för små barn överhuvudtaget? Man blir skadad för livet? Men javisst är det viktigt att inte dölja verkligheten. Tornadon i största grad kolliderande med stora orkaner och fallande meteoriter, högst troligt att det lär inträffa? *pti pti pti ptiii*

Får inte glömma den historiska dagen idag, Obamas installation och tal!! Välkommen välkommen skriker 98% av hela USA! Nu återstår det att se hur den världen kommer att förändras med åren!! Förhoppningsvis väldigt positivt!

Ett snabbt och enkelt inlägg från mig ikväll, dags att nanna kudden med Sussan nu nu nu *gäsp*!!! Sov got och såklart ---> TakeCare / A


Ps. Enbart en person bör känna till vad detta är på bilden ovan!!! Bild tagen av mig, någonstans! ^^

Beroende av närhet?


Jag hade tänkt att lägga mina känslor i ett badkar samtidigt som det slog mig att det inte är poängen med att känna såhär. Anledningen är självklar, men beteendet är inte likaså. Jag blir så förbannad och rasande över att det kan vara så svårt att bara lägga pusselbitarna på det sätt man själv vill ha dem på. Nu är det tillbaka igen, precis som det var förrut. I början. I början då man bör dansa på rosorna. För varför ska man tagga ner sig bland taggarna?!

Hur idiotisk och pantad får man lov att vara på en skala från ett till tio!?? Allvarligt talat? Säger man A så ska man hålla A och inte börja med C?? Eller ännu värre med Ö?! Omg! Jag är så onödigt rasande just nu, men ibland springer man bara runt i en ond cirkel alldeles för länge. Problemet här är utgången, hur kommer man ut från en ond cirkel utan att snubbla tillbaka!??

Men tänk er samtidigt att denna onda cirkel är någonting som ni inte kan ta er ut ur. Någonting som bara infaller med jämna mellanrum. Då allting är för bra för att vara sant. Det är då det smäller. Från ett förväntat håll, men mestadels från ett oförväntat håll. Det typiska i det typiska. Livet!

Ja livet, världens största mysterium. Tänker inte fortsätta när jag känner såhär.. ska bli skönt att sparka av sig ikväll.TakeCare / A

BlackJack snurren


Då var ännu ett pass avklarat, med 100%ig vinst. Någonting som föll som en överraskning för mig då jag knappt kunde se någonting framför mig. Min huvudvärk hade kunnat klassificeras som en jordbävning 5 på richterskalan i hjärnan. Minns inte ens senast jag hade ett sådant skalv i huvudet. Turligt nog var det mot slutet av passet, och det var heller inte ett nattligt sådant. Men oturligt nog (i detta avseende) blev bordet givetvist stormat under slutet då min huvudvärk växte sig maximalt. Jag informerade mina gäster vad det var för fel på mig och lyckades hantera hela situationen utmärkt. Trots mina darrande händer, återkommande värmeslag, växande huvudvärk och tryckande ögon kunde jag sköta mitt jobb. Detta är jag verkligen stolt över, att jag kunde behärska mig vid en sådan situation, då jag helst hade velat lämna allting och bara sova bort snurren.



Imorse var vi rätt många på träningen, en del nya men även de som inte har tränat på många år. Det finns verkligen ingen bättre självkänsla än att ta tag i sin överklappade träning igen. Jag är så nöjd över mig själv. Oavsett hur lång tid det tar eller vilka konsekvenser det kan få, så är det värt vartenda öre.

TakeCare / A

Just like porciline


Då sitter man här igen, en fredagskväll som precis har slagit om till lördagsnatten. Jag har längtat och räknat dagarna tills idag. Men ingenting blir någonsin som man hade tänkt sig, det är naturen i sig. Nästan dags att bara inse det och ta varje dag som den kommer istället. Känner att jag verkligen befinner mig framåt, men jag är bara här inom ramarna på denna så fina tavla..

Min hemtentamen är äntligen inlämnad och tyvärr blev den för stor, som vanligt. Förvånar mig inte överhuvudtaget, att förändra en hel skriftlig text till radavstånd när man är klar är antagligen det sämsta man kan göra. Men nu är den inlämnad och jag har lärt mig väldigt mycket från böckerna jag har läst, men även då jag har försökt att formulera mig kort och gott på papper. Det gäller ju att se det positiva i allting också.

Var ute på middag tillsammans med Stephanie iförrigår också (en väldigt söt och duktig taekwondo-pingla), vi satt och pratade i timmar innan det slog oss att vi hade annat planerat för kvällen. Det var verkligen skönt att bara gå ut och äta på restaurang i Malmö och ta det lugnt! Minns inte ens senast jag var på restaurang. Hon var verkligen en härlig människa att spendera tid med efter en kaotisk dag. En väldigt lugn, söt, pratsam, öppen och ruskigt trevlig kvinna. Varma kramar till Stephanie =)

Igår sov jag över hos min syster, alltid lika skönt att sova över hos sin syster. Vi har alltid skoj tillsammans oavsett vad vi gör. Precis så som det ska vara, eller hur? Vi var tom. på rättegång idag, det var någonting nytt från det vi brukar göra. En löjlig sådan, en sådan som inte ens gick att ha för att vittnet var sjuk (polismannen). En inställd sådan då ja, framåtskjuten. Löjligt. Anledningen tänker ni? Den är så kort som att inte ha stannat för övergående på ett övergångsställe. Ännu löjligare var det för de som var på rättegång för att inte haft bilbälte på sig eller belysning på bilen? Säkerhet som säkerhet, men herregud? Var är ramarna?

Nej mööh, mitt humör just nu tillhör kategorin av fiskar som kryper runt på bottens slamberg, ihopp på att få se solen. Saknaden. Sådana fiskar som ingen någonsin har skådat och antagligen aldrig lär göra heller. Stackars fiskar. Skönt att det är läggdags, en ny vacker dag imorgon! En dag fylld med städning, musik, promenader och jobb!!


Beskåda världens finaste fisk! Tagen från google men paintade utav mig, hahaha! Möh =/ Jag ska bara sova nu, så försvinner mitt patetiska humör. Sov gott! TakeCare / A

Ps. Ett stort grattis till Simona som blev en 22 åring igår =)

Den perfekta pluggmiljön!


Det sägs att det är viktigt att känna sig tillfredställd och nöjd då man ska sätta sig och ta itu med någonting som man helst hade skjutit upp någon dag eller två. Jag sitter nu i någonting som jag hade kallat den perfekta pluggmiljön.

- Tjock dimma utomhus, ingen lust att bli av med hunden.
- 2 liters Coca Cola, enbart för långa pluggtillfällen.
- Barnprogram i bakgrunden, ett underbart ljud som inte stör ens koncentration.
- En varm gosig Sussi liggandes på samma stol. Mysigt värre.
- Stor yta till att slänga ut sina böcker, papper och pennor. Idag: köksbordet!
Lagom stress och press, deadline imorgon! Enbart finslipningar kvar på hemtentan.
- Sovit mer än 8 timmar! Viktigt viktigt! Bör vara en standard i vardagen.
- Bekväma myskläder, för att kunna slänga sig i sängen när det passar.
- En välfylld mage, alltid underbart med mat!
- Bra belysning, man har ju fått glasögon av någon anledning.
- Det viktigaste av allt: inställningen till att bli klar och inte låta annat komma före!



Det kommer kännas så skönt att lämna in hemtentan imorgon. Den har hängt i luften hela jullovet, förstår fortfarande inte poängen med att överhuvudtaget hänga den över hela klassens huvuden över ett efterlängtat lov? Har turligt nog läst alla böcker som behövs och formulerat mig långt över de satta ramarna. Men det kommer säkert att bli hur bra som helst trots allt. Min dag idag består helt enkelt av att avsluta hemtentan i projektledning, städa hela huset och träna på kvällen. Toppen dag, hoppas även ni får det! Ha det fin fint! (Bild från google)

TakeCare / A

Tänk på miljön, sluta googla?


Nu har jag tack vare en vän läst en underliga artikel som kommer från en rätt så osäker källa, samtidigt som det låter rätt realistiskt i längden. Artikeln handlar om att 2 googlesökningar på nätet motsvarar en kopp kokt vatten (energimässigt). Jag tänker bifoga en stor del av artikeln här nedan. Allting är taget ut dagens aftonbladet.

"Det är inte bara sådant som flygresor, bilresor och lyxkonsumtion som påverkar klimathotet. Nu visar det sig att även en enkel sökning på Google bidrar till koldioxidutsläpp. Fysikern Alex Wissner-Gross vid Harward University har räknat ut "Google-effekten", rapporterar BBC. Han har kommit fram till att två sökningar motsvarar lika mycket energi som det går åt för att koka upp en kopp vatten i en tekokare.

Koldioxidutsläppen kommer från dataterminaler och datacentra som Google driver på olika platser i världen. En sökning genererar utsläpp på cirka 7 gram koldioxid, medan en en tekokare ger cirka 15 gram koldioxid, uppger BBC. Det kanske inte låter så farligt, men varje dag estimeras jordens befolkning göra 200 miljoner sökningar på internet. Google anses vara en effektiv sökmotor som ger snabba resultat, men Alex Wissner-Gross säger att den använder flera databanker samtidigt, vilket leder till en högre produktion av koldioxid än vissa konkurrenter.

– Google använder stora datacenter runtom i världen som drar en hel del energi. En Google-sökning ger en påvisbar effekt på miljön, säger han till Sunday Times. Enligt Google är man bland de mest effektiva av sökmotorerna på nätet.

John Buckley, chef vid brittiska carbonfootprint.com, orsakar en Google-sökning ett koldioxidutsläpp på mellan 1 och 10 gram beroende på om man måste starta sin dator först eller inte. Att låta datorn stå på genererar enligt honom mellan 40 och 80 gram koldioxid i timmen, skriver Sunday Times. Chris Goodall som har skrivit "
Ten Technologies to Save the Planet", uppskattar koldioxidutsläppen vid en Google-sökning till mellan 7 och 10 gram. Flyg och IT Alex Wissner-Grosss beräkningar visar att vi bidrar med 0,02 gram i koldioxidutsläpp för varje sekund vi är uppkopplade på nätet. I en annan nyligen publicerad studie har man kommit fram till att den globala IT-sektorn genererar lika stora mängder växthusgaser som världens alla flygresor släpper ut totalt, skriver BBC."

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja? Intressant information, men man kanske borde vända sig till de riktigt stora konsumenterna istället ? Känns lite onödigt såhär? Ni vet precis vem och vad jag tänker på, och Sverige är ett av de "snällaste länderna" i samband med klimatförbättringar. Vi är allihopa väldigt medvetna om att man tillsammans i stora grupper kan komma riktigt långt. Men att hänga upp sig på googlesökningar låter inte så effektivt just nu. Att IT sektorn genererar lika stora mängder växthusgaser som världens alla flygresor släpper ut totalt, är en annan godisbit att suga på. Vi lever i en teknologiskvärld som utvecklas i en hastig fart och det kommer den alltid att göra framöver. Dagligen utsätter vi vår moder jord för dåligheter samtidigt som vi själva utsätter oss för strålningar i olika former, dåliga matprodukter och mängder med andra onödigheter som vi själva har skapat egentligen. Men vi är giriga och vill ha mer av allting, och då får vi det. Det gäller bara att acceptera konsekvenserna som allting har, och alltid kommer att ha. Vi har valt det själv och då får vi leva med det helt enkelt. Inte för att vi kommer att leva ett hälsosamt och långt liv, men ändå. Snart är det kanske dags att flytta ut och bo mitt ute på landet istället? Eller offra sitt liv åt att övertala människor att inte göra som de gör? Det skrämmande är att både du och jag tillhör stimmet.



Ååh, är hur dåsig som helst, har pluggat hela dagen och mina ögon känns fyrkantiga och stora. Bör gå ut en lång promenad med Sussi eller bara lägga undan alla mina böcker och papper som jag sitter bland. Återkommer säkert med fler kommentarer till detta inlägg när min hjärna har fått sin dagliga dos av vila. (Bild tagen från google)

TakeCare / A

Taekwondo uppvisning


Tiden går fort när man har kul! Har idag suttit och läst ut hela projektledningsfilosofi boken i skolan till hemtentamen, den var väldigt cool i form av att författarinnan varit med i över 10 stora projektarbeten. Vilka erfarenheter och tips hon kom med, kan ni tänka er!!? En hyfsat bra inspirationsbok, fylld med många tankeställare.

Var på uppvisningen med töserna idag, det är alltid lika underhållande fastän man inte är med på mattan. Det viktigaste för mig just nu är att jag verkligen är tillbaka, och jag är här för att stanna. Bara den känslan känns så obeskrivligt underbar, att jag äntligen tagit steget att våga komma tillbaka efter ett så långt uppehåll.

Zhang Chen vs Natalia Silva i 67 kg viktklassen, semifinalen i Athen 2008. Googlebild.

Ligger i min säng med min hund snarkandes bredvid mig, hon är verkligen världens sötaste hund. Och det bästa av allt, är att hon faktiskt är min lilla hund. Min 9 åriga lilla Sussi, got damn how much I love her!!!

Funderar på om jag ska pilla lite med hemtentamen innan jag nannar kudden, eller om jag bara ska ta det lugnt och mysa med mamma lite till? Eller så lägger jag mig bara intill Sussi och gosar med henne? Tror att jag gör det sistnämda faktiskt, nya tag med hemtentamen imorgon helt enkelt =)

Ha det fint så ses vi imorgon! Take Care / A

Poliser i mörkret


Uj! Im so sorry för mitt inaktiva bloggande de senaste dagarna. Har inte haft känslan eller tiden att sitta och låta en annan del av mig få sin dagliga dos av orgasm.

I fredags jobbade jag i Lund, det var en väldigt speciell dag men speciellt kvällen/natten. Precis som vanligt då kanske jag ska tillägga. Vet inte riktigt hur allting inträffade men det var som om en bomb utlöstes på en onödigt hög nivå. Men någon gång smäller det och det smällde i fredags. Mitt inre fick sin utlösning utav irritation och sorg samtidigt som en kraftig vind av positiv kraft ocuperade dess tidigare plats. Väldigt skönt nu i efterhand då man alltid lär sig någonting nytt, både positivt och negativt.

Kvällen på jobbet bestod av så mycket som klistermärken till individer vars sinne befann sig på botten av ett Ölglas. Det var trevligt spel hela kvällen och jag har lärt mig att nästintill bara existera i min och bordets lilla bubbla då jag sitter där, bland alla skrikande människor och musiken pumpandes i omgivningen.

Igår träffade jag Mikey, vad ens vardag kan förändras under en kort tid? Men sådant är livet, som sagt. Det känner vi alla till. Viktigast är det att veta vad man vill och såklart att må bra, för varför ska man gå runt och vara nere när man kan gå runt med världens glädje strålandes runt omkring sig!? Man ska kämpa för det man mår bra av. Träffade även Babe, men babe är min vardag. Så babe träffar jag gärna varje dag alltid om det går.

Hur kommer mina poliser in i detta inlägg? Under de senaste dagarna har jag blivit stoppad av polisen två gånger varav den ena gången var just i fredags. Jag hade kört fel. Tänk er en liten gatan mellan två torg, hur stor är sannolikheten att man träffar på en polisbil?? Väldigt liten helt statistiskt sätt. Men såklart hände det mig! Och från att verkligen sitta och känna sig som den rödaste, vettskrämdaste och stressade tomaten någonsin till att verkligen ge världens leende och söta puppy eyes. Jag avlägsnade mig från polisbilen utan några som helst stora invändningar.

Idag är det söndag, jag la mig ruskigt tidigt igår för att kunna vara effektiv på träningen imorse, men även att skriva på min hemtentamen. Tyvärr så har jag inte påbörjat min fortsättning, då min syster kom på besök med sin man. Och här kommer nästa polis scenarium in i bilden. Några snorungar hade tagit sig in i deras hus och tagit vad som hade fallit dem i ögonen. Jag känner hur min ilska stiger, samtidigt som jag tycker synd om dessa människor. Jag minns väldigt väl hur även vi blivit drabbade av dessa *censur individerna* ett flertal gånger. Och jag tänker inte lägga ut ett utlägg kring detta nu, för ni är så patetiskt löjliga. Skaffa mål, jobb/utbildning och sluta ta vad andra har kämpat och lyckats åstadkomma under en lång tid.

All fokusering riktas nu åt min hemtentamen. Ha det fint!
TakeCare / A

Gruppdynamik


Nu sitter jag här och halvsover som vanligt varje kvällskvist, vet inte riktigt hur jag ska formulera mina tankar så att de inte fastnar fel. Men jag hade laddat mig väl för att skriva ett vettigt inlägg ikväll, vilket tyvärr har resulterat i en total sörja i min hjärna för tillfället.

Har iaf suttit och läst med fingrarna flygandes över tangentbordet samtidigt som musiken i bakgrunden trängt in i mitt inre, och påverkat mig på ett sådant sätt som bara musik kan göra i längden. Funderar även på att läsa igenom vad som har fastnat här för att kunna bearbeta mina handlingar och funderingar som antagligen flygit ut på ett obegripligt och ofullständigt sätt. En bloggdesign hade också varit en lämplig femma att tänka på.

Mina bästa vänner för tillfället är följande, med 15e januari som deadline:


Teamet - utveckling, effektivitet och förändring i grupper
Skriven av Endre Sjovold


Projektledningsmetodiken, som jag har tjatat så mycket om!
Skriven av Thomas Jansson och Lennart Ljung


Projektledningsfilosofi - inspiration för den tänkande projektledaren
Skriven av Inga Brundell Öhman

Väldigt vettiga och intressanta böcker som är lättläsliga och mysig funderingsbaserad litteratur. Återkommer säkert med djupa kommentarer och annat utfall snarast. Dags för mig att nanna kudden, lång pluggdag och jobbdag imorgon.

TakeCare / A

Långt över förväntan..


Då var det dags att återgå till mitt vanliga vardagsliv fyllt med myserier med hemmet, Päronen, hunden, fiskarna, vännerna, Babe, träningen, skolan, jobbet och viktigt nog.. mig själv!!

Efter att bara ha levt och njutit för stunden den senaste veckan så säger jag bara "wow, så skönt!". Jag har verkligen lyckats stänga av alla mina pulserande tankar och låtit mina känslor styra och leda mig genom olika beslut, handlingar och resultat. Finns verkligen ingenting bättre, för ingenting kommer någonsin vara precis som man vill ha det. Det kommer alltid att vara sämre, eller bättre än vad man hade förväntat sig.

Rita förresten upp bilden att ni blivit sårade och har svårt att acceptera handlingen från denna/dessa utomstående individer. Ni skapar en mur och låser ut dessa individer ur ert liv, för varför ska ni ha människor som ger er negativ energi? Varför ska ni må dåligt utan att enbart ha spridit kärlek och omtanke? Varför ska ni acceptera ett sådant beteende eller den svarta katten som springer runt och klöser er på ryggen? Varför vandra runt med massa knivar på ryggen och taggar i hjärtat?

Och tänk er att ni efter ett halvår har fått nog, för att det har påverkat er djupt och har bitit tag er i rumpan. Det är som om ni går runt med en krabba hängandes i rumpan på er och ni kan inte få bort den. Oavsett vad ni gör så släpper den inte, obeskrivlit irriterande och plågsamt eller hur? Plötsligt får ni en annan krabba som plötsligt kniper tag er i näsan. En mini krabba som ni älskar och vill ska vara lycklig. Denna lilla krabba får er att känna en oehört stor smärta. En smärta som efter en mycket lång tid försvinner efter stora bekräftelser i alla former, men även positiva förändringar.

Bekräftelser som har räddat krabborna från tanken att verkligen hugga av och slänga bort dem långt från er. Istället inträffar det omöjliga. Den söta lilla krabban får er att ta tag i muren och börja klättra. Klättra pga hopp, lycka, beslut, kärlek, trötthet och mognad. Idag inträffade det omöjliga. Jag har efter att ha mått så sinnessjukt dåligt, ställt mig på toppen av muren.. (....)

Idag har jag även varit på middag hos mina Päron tillsammans med Babe, min Syster och Malwin. Vi åt kalkon och mös till filmer då jag och Michael var små små små smååå söta gulliga bebisar! Det var verkligen jätte mysigt och trevligt. Och det trevligaste av allt lär vara att jag har orkat med Babe i ett helt år nu, officiellt. Hahaha, and im still here honey!!

Livet är så lustigt, och det förändras hela tiden. Jag känner verkligen hur jag har utvecklats under den senaste tiden. Det är som om alla mina känslor har hittat sina platser och jag vet precis vad jag vill, tänker ha det och vill agera. Har efter allt som har inträffat på den senaste tiden, både negativa och positiva saker, fått mängder med nya syner på precis allting. Med nya ögon ser man nya saker, och det kommer man alltid att göra framöver. Ta in ny information, analysera allt och alla, tolka, bearbeta, reflektera, ventilera, fundera och agera. That's life.

Nu sitter jag och halvsover, ska bli så skönt att bädda ner sig i min underbaraste säng. Och imorgon lär man vakna upp till en ny fin dag med marken täckt av ny snö! Läsning, funderingar, bearbetningar, reflektioner och analysering gäller även på skolans bibliotek om några timmar! Men även en runda i stan för att sedan överraska Monki med sina efterlängtade produkter och ett härligt dubbelpass-träning på kvällen! =)


Bild tagen från fotosession1 för några veckor sedan (det var då jag verkligen vågade ställa mig framför kameran för första gången i mitt liv!) Ha det finast och sov gott mina vänner!!
TakeCare / A

Mål 2009 i punktform



Heeeej! Och välkomna till ett nytt år, 2009! Vad tiden går fort fort fooort, och fortfarande är man seg efter nyårskvällen! Har under den senaste tiden spenderat tid med Babe, blivit en singstar, pluggat, dansat bland snöflingor på slagthuset, tränat med mästarna och verkligen tagit det lugnt! Hur underbart som helst! Blev inget jobbtillfälle för mig under nyår, vilket faktiskt kändes jätte bra. Sitter för tillfället i familjens soffa i vardagsrummet med en varm ängel till hund liggandes tätt intill mitt lår med opera i bakgrunden. Avslappnande och vacker musik. Har funderat väldigt mycket kring allting, som vanligt, och samlat ihop en liten lista med MÅL inför 2009 !! =)

- Cykla till och från skolan konstant. Likabra, busspriserna har ökat IGEN?!
- Fortsätta med studierna, hitta ett lämpligt examensarbete.
- Hitta ett sommarjobb mitt i finansernas krisiga krig.
- Fortsätta med taekwondon. Yogan lär ta slut i mars.
- Köpa en ny bärbardator, bärbar!
- Fortsätta med dealer-jobbet.
- Sluta små-svära!!?
- Gå upp i vikt.
- Resa

Ps. ETT STORT MEGA GRATTIS TILL MONKAN SOM BLIR 21 IDAG =D!!

TakeCare / A

RSS 2.0