Julafton - hela släkten samlad!


Underbar julafton! Verkligen underbar julafton. Min inställning till julafton var verkligen inte den bästa, men jag hade så fel. Det var så trevligt. Hela familjen var verkligen samlad! Och stämningen var underbar genom hela kvällen tills alla hade avlägsnat sig från bordet. Allt från god mat till roliga lekar och skämt! Och såklart lite julklappar ovanför det hela, alltid lika mysigt med praktiska julklappar som man kan använda sig av.

Mycket mys med nära och kära och fina stunder var julafton uppbyggt av. Träffade även på vår nya familjemedlem som bär runt på en ny familjemedlem, rätt spännande och häftigt känsla. Vad allting förändras, alla blir vi ju äldre och nya liv sätts på jorden. En dag kommer även de sitta och se världen med nya ögon, precis som jag gör nu..

Och visst är det en konstig känsla samtidigt, men även en jobbig känsla då jag jämt måste analysera och tänka igenom allt och alla jämt och ständigt. Varför kan jag inte bara koppla av och njuta av hur underbart livet är på riktigt? Bara släppa hälften och njuta. Allting kan inte vara perfekt alltid, det fungerar bara inte. En off-knapp på alla känslor och lite vind genom huvudet bara, som hos många andra?

Precis som nu, utspårad. Istället för att tömma mig över hur underbart allting har varit så har jag fastnat på hur skepnaden bedrar för det är så det allting är överallt. Varför är det så? Besvikelsen man har på en del punkter? Men visst släpper den, och så blir man starkare ännu en gång tills man blir så stark att absolut ingenting kan trycka på en igen.

Min vän sa häromdagen att man ska leva för stunden, inte helheten. Det var mig en riktigt tankeställare, samtidigt som jag inte tycker om att enbart leva för alla stunderna som finns. För vad ger det en? Någonting som fanns men försvann? Och kanske inte kommer tillbaka igen? Skapar man nytt? Tillsammans? Själv? Med andra? Nej nej..

Idag är det juldagen, då alla ska ut och dansa och ha sig. Min jobbdag, där jag antar att bordet lär vara fullt alla timmarna jag kommer att sitta där. Vilket jag verkligen ser fram emot, träffa alla nya ansikten och känna av det nya trycket som bildas varje gång det sitter andra individer på andra sidan bordet. Jaga upplevelsen.

Ska dra ihop mig nu, vi hörs imorgon! Ha en toppen juldagskväll!
Take Care / A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0